Praktijk Levensvisie             
Counseling & Coaching

De waarde van het astrologisch consult

De Astroloog

Astrologie en de waarde van een astrologisch consult hangt heel erg af van de kennis en kunde van de astroloog zelf. Een ervaren astroloog werkt ook vanuit intuïtieve kennis en inzichten en is zich bewust van de innerlijke en uiterlijke processen die spelen rondom het leven van de cliënt.

Ook heeft de Astroloog een gezonde dosis zelfkennis om bewustzijnsprocessen bij de ander te herkennen en over te dragen.

Ik ben zelf secretaris geweest van de beroepsvereniging van Astrologen in Nederland het toenmalige NGPA te Amersfoort. Na een aantal jaren heb ik besloten er geen gebruik meer van te maken en mijn erkenning niet te laten afhangen van een vereniging. 

Ik ben mijn opleiding begonnen in 1985 en sinds 1987 geef ik astrologische consulten. Ik heb ondertussen meer dan 30 jaar ervaring met het geven van consulten.

Heden ten dage gebruik ik de astrologische symboliek ook in counseling en coachingsconsulten. Het is een zeer verhelderende methode dieper in de problematiek te komen. 

De werking van de tekens van de dierenriem

Iedereen kent wel zijn of haar sterrenbeeld van zonteken. Toch is dit niet het belangrijkste want naast de zon heb je ook de maan en de planeten. Deze staan allemaal in een dierenriem teken en bij een horoscoop bespreking kijk je dus ook waar deze planeten zich in bevinden. Ook de onderlinge hoeken (de aspecten) worden bestudeerd. Bij een horoscoop uitwerking worden dus alle planeten, de tekens van de dierenriem, de onderlinge aspecten en de patronen die ze maken bekeken. 

De werking van de Astrologie is gebaseerd de indeling van de Dierenriem in 12 segmenten van 30 graden ieder. vanuit de aarde gezien zijn de tekens dus gelijk. Cosmisch gezien klopt dit niet maar we werken met de collectieve frequenties waarbij de mensheid in de loop der eeuwen zijn bewustzijn in heeft ontwikkelt. Het gegeven Zo boven , zo beneden. de microkosmos in de macrokosmos weerspiegelt te zien heeft nog steeds een waardevolle wetenschap voortgebracht die wij heden te dagen in de astrologische symboliek weerspiegelt zien.


De mens reageert onbewust op deze frequenties waardoor de gegevens bij de juiste interpretatie altijd herkent worden. Zo kun je werken met de verschillende lagen van de planeten en hun standen aan de hemel. de onderlinge aspecten maken dat ieder mens uniek is op aarde. 

De astrologische berekening bestaat uit de geboortetijd, plaats en datum. Ook worden alle planeten in teken in de interpretatie meegenomen. 

Er zijn 12 tekens van de dierenriem die op verschillende niveaus bekeken kunnen worden. Zo is er het materiële niveau, (praktisch en aards gericht), het emotionele niveau (gevoelsmatig en astrale niveau) en een geestelijk, (mentaal) niveau. Daarnaast speelt intuitie en spiritualiteit ook mee in de verschillende lagen van bewustzijn. Elk mens heeft zijn planeten op een bepaald nivo ontwikkelt en dit kan je in de horoscoop bespreken en helder maken.

Zo kan je Venus in stier dus heel aards associëren met bv geldwaarden, zekerheid en veiligheid. maar je speelt ook een emotionele waarde aan geld en zekerheden. Een verbonden zijn met de wereld van de zintuigen, gewaar zijn van materie, verbonden voelen met een diepere betekenis of kracht die ergens van uit gaat. Emotioneel veilig voelen door geld te bezitten. Daarnaast is er een betekenis die meer gericht is op het mentale niveau van bv bezit. wat betekent het hebben van bezit voor je. hecht je waarde aan bepaalde status en rijkdom, maakt geld je eigenlijk wel gelukkig. Bezit kan letterlijk een last worden die je steeds maar veilig moet stellen en moet onderhouden. Je kan de diepere innerlijke waarden zoeken. Ook je geestelijk, spirituele nivo kan besproken worden.  Wordt je een beter of gelukkiger mens van een mooiere auto? Waar haal je je inspiratie vandaan en wat geef je daarvan aan anderen. (Venus is ook liefde op spiritueel nivo)

 Ga je nog een stapje verder (dieper) dan kom je op het etherische niveau en hierin bevindt zich op een ziele niveau de betekenis van bv Venus in stier. Je kan er een les uit leren die voor jouw levenspad van belang kan zijn. moet je leren omgaan met het hebben of niet hebben van geld en materie. Waarvoor dienen deze ervaringen en wat betekenen ze voor je.

Zo kan je alle planeetstanden op verschillende niveaus interpreteren. Het is van belang je af te stemmen op de persoon zelf om de juiste toon te voelen en deze over te kunnen dragen.