Praktijk Levensvisie             
Counseling & Coaching

Heelbeelden en Mindfocuskaarten  

Heelbeelden ofwel Mindfocuskaarten; zijn kaarten waarmee je je hoofd kunt leegmaken en je mind kunt resetten. Het leert je om aandacht bij een punt te houden. Om te leren onderscheid te maken tussen wat voor jouw op dit moment belangrijk is en wat minder belangrijk is. Het helpt bij het maken van een keuze omdat door het leegmaken je vanzelf in het middelpunt komt. Hierdoor krijg je de oplossing vaak vanzelf aangereikt.

Ik heb deze heelbeelden zelf ontwikkeld om als tool te kunnen gebruiken bij gesprekken en consulten. Elk van de beelden heeft een eigen betekenis.

Tijdens het consult kies je een kaart die je op dat moment aanspreekt en we gaan na een korte meditatie de betekenis voor jouw naar boven halen. 

Werking: Door je op het middelpunt van de kaart te concentreren begint de beeldkaart vanzelf een draaiende beweging te maken. Tegelijkertijd probeer je jouw aandacht in het midden van de kaart te houden.

Hierdoor leeg je als het ware je mind van overbelaste gedachten en krijg je rust in je hoofd. Het werkt vrijwel direct en is zeer effectief in drukke tijden.

Je kunt de kaarten kiezen op kleur. Ook elke kleur heeft een eigen betekenis.

Belangrijk is dat je je eigen betekenis er voor jezelf uit gaat halen. 

Ook mag je er thuis mee aan de slag.

Wil je een setje kaarten bestellen. dan kan dat via een mailtje of het onderstaand contactformulier.


Zelf heelbeelden maken en of  Zentangel tekenen leren; 

Zentangel tekenen is een uitstekende manier om je gedachten te begrenzen en te focussen op een klein stukje papier.

Geconcentreerd bezig te zijn maar, gefocussed zijn, je laten leiden door wat je ingegeven wordt op het moment en tegelijkertijd iets te creëren. Dit is een manier om veel rust te krijgen en je kan het op elk moment van de dag doen. Zentangel tekenen is een fijne manier om bezig te zijn voor mensen met autisme en of concentratiestoornissen. Er zijn vele manieren om via het tekenen tot rust te komen. 

Op Arnhems Buiten is een mogelijkheid om dit samen te doen. Voor meer informatie hierover kun je contact met me opnemen.


Hieronder staan de voorbeelden van de Heelbeelden op ansichtkaart formaat.

Alleen de blauwe kaart is nog te bestellen als een kaart. De andere kunnen als een fotoprint op kaartformaat aangevraagd worden. 

Kaarten kosten 1,75 per stuk. per setje van 4 heelbeelden betaald u 4,75 euro.

Bij meer dan 10 kaarten ontvangt u 10 % korting op uw bestelling.

De kaarten zijn niet te versturen als ansichtkaarten maar uitsluitend bedoeld om ergens neer te zetten en je er op te focussen.