Praktijk Levensvisie             
Counseling & Coaching

Counseling of coaching?

Counseling gaat dieper in op een gevoel of thema waar je steeds tegen aan loopt. Het belicht meer de oorzaak van een probleem. Counseling is een goed middel om verdriet te verwerken, dieper op onbestendige gevoelens in te gaan, te ontdekken waar depressie of onvrede vandaan komt. 

Counseling werkt ook erg goed bij rouwverwerking of grote veranderingen in je leven zoals; scheiding en relatieproblematiek, verlies van werk of baanverandering, Ouder/kind relatie. Bij gezondheidsproblemen.

Bij coaching gaat het meer om praktische hulp en doelen stellen. Hierbij gaan we samen in gesprek en kijken we men op welke terreinen in je leven je wat hulp kan gebruiken. We werken aan motivatie en het leren focussen op wat je wilt bereiken.

We proberen in een aantal sessies te kijken wat er bij jezelf aan eigen kennis aanwezig is. Welke antwoorden komen in je op en wat is voor jouw de beste manier om jezelf te helpen. Je leert jezelf een doel voor ogen te houden en tot acties over te gaan.

Als coach help ik je in de zoektocht naar nieuwe mogelijkheden. Met name als je je voelt vastgelopen, ontevreden bent ondanks een goede baan of relatie. Kortom we proberen je leven weer een andere impuls te geven waardoor je zelf op eigen kracht  verder kan gaan.

Zowel bij counseling als coaching kunnen we gebruik maken van diverse methoden om je bijvoorbeeld inzicht in je processen aan te reiken of juist te focussen op wat er speelt diep binnenin je. 

Het boven laten komen van innerlijke processen en bewustwording kan door middel van diverse tekentechnieken. bijvoorbeeld Mindfulnes tekenen, Zentangels maken en of leren met kleuren je diepste gevoelens uit te beelden.

We kijken samen manier het beste bij je past.

Counseling en coaching vanuit de WMO 

Je kan gebruik maken van de WMO wet waarbij de counseling consulten vergoed kunnen worden via een traject. Zie voor meer info op de website www.demediaclub.nl onder ambulante begeleiding.

Project Eigen Kracht

Ik kan een project aanbieden waarbij je in 7 stappen kan komen tot grote veranderingen binnen in jezelf. Hierdoor kan je op een veilige manier jezelf stap voor stap voorbereiden op een nieuwe krachtige start in je leven.

Klik hier voor meer informatie over dit project en de kosten hiervan