Praktijk Levensvisie   
 

Astrologie , een oude vergeten wetenschap 

 Astrologie; een vergeten wetenschap.

Astrologie werd in de oudheid veel gebruikt en toegepast. Ook werd het gezien als een zeer waardevolle wetenschap en astrologen waren vaak in dienst van belangrijke en invloedrijke personen die deze kennis gebruikten voor hun eigen belangen en doelstellingen.

Helaas werd er ook misbruik gemaakt van de kennis van astrologen en waren astrologen soms hun leven niet zeker als de sterren ongunstig stonden voor hun opdrachtgever.

In het oude egypte werd astrologie toegepast en gebruikt om waardevolle inzichten te verkrijgen en om de wereld te begrijpen en te voorspellen. 

In onze tijd echter is het een middel om tot zelfreflectie te komen. Een methode om jezelf op een dieper niveau te begrijpen en je karakter te doorgronden. Hoe beter je jezelf kent hoe makkelijker het voor jezelf wordt te anticiperen op het leven zelf.

De astroloog

Astrologie en de waarde van een astrologisch consult hangt heel erg af van de kennis en kunde van de astroloog zelf. Een ervaren astroloog werkt ook vanuit intuïtieve kennis en inzichten en is zich bewust van de innerlijke en uiterlijke processen die spelen rondom het leven van de cliënt. Heeft een gezonde dosis zelfkennis om bewustzijnsprocessen bij de ander te herkennen en over te dragen. Ook gaat een goede astroloog discreet om met de informatie en zal niets aan derden naar buiten brengen over iemands consult of karakter. Heeft goed gevoel voor ethiek en gaat zorgvuldig om met de informatie van de horoscoop.

Mijn Astrologische ervaring

Ik ben mijn opleiding begonnen in 1985 en sinds 1987 geef ik astrologische consulten. Ik heb ondertussen meer dan 33 jaar ervaring met het geven van consulten. Ik ben zelf een aantal jaren secretaris geweest van de beroepsvereniging van Astrologen in Nederland. het NGPA. Daarnaast heb ik zelf veel intuïtieve en geestelijke bewustwordingscursussen gevolgd. Hierdoor is mijn kennis van Astrologie vele malen breder geworden in de loop der jaren. Ook heb ik een counseling opleiding gevolgd waardoor ik astrologie gebruik als tool bij coaching en counseling consulten. 

Naast de zon in de horoscoop kijk je ook waar de maan en de andere planeten zich bevinden. Ook de onderlinge aspecten (hoeken) worden bestudeerd. Ook diverse patronen, kruizen en elementen verdeling worden meegenomen in de beoordeling en interpretatie van de horoscoop.

De werking van de Astrologie is gebaseerd de indeling van de Dierenriem in 12 segmenten van 30 graden ieder. vanuit de aarde gezien zijn de tekens dus gelijk. Kosmisch gezien klopt dit niet maar we werken met de collectieve frequenties waarbij de mensheid in de loop der eeuwen zijn bewustzijn in heeft ontwikkelt. Het gegeven Zo boven, zo beneden. de microkosmos in de macrokosmos weerspiegelt te zien heeft nog steeds een waardevolle wetenschap voortgebracht die wij heden te dagen in de astrologische symboliek weerspiegelt zien.

De mens reageert onbewust op deze frequenties waardoor de gegevens bij de juiste interpretatie altijd herkent worden. Zo kun je werken met de verschillende lagen van de planeten en hun standen aan de hemel. de onderlinge aspecten maken dat ieder mens uniek is op aarde. 

De astrologische berekening bestaat uit de geboortetijd, plaats en datum. Ook worden alle planeten in teken in de interpretatie meegenomen. 

Er zijn 12 tekens van de dierenriem die op verschillende niveaus bekeken kunnen worden. Zo is er het materiële niveau, (praktisch en aards gericht), het emotionele niveau (gevoelsmatig en astrale niveau) en een geestelijk, (mentaal) niveau. Daarnaast speelt intuïtie en spiritualiteit ook mee in de verschillende lagen van bewustzijn. Elk mens heeft zijn planeten op een bepaald niveau ontwikkelt en dit kan je in de horoscoop bespreken en helder maken.

Zo kan je Venus in stier dus heel aards associëren met bv geldwaarden, zekerheid en veiligheid. maar je speelt ook een emotionele waarde aan geld en zekerheden. Een verbonden zijn met de wereld van de zintuigen, gewaar zijn van materie, verbonden voelen met een diepere betekenis of kracht die ergens van uit gaat. Emotioneel veilig voelen door geld te bezitten. Daarnaast is er een betekenis die meer gericht is op het mentale niveau van bv bezit. wat betekent het hebben van bezit voor je. hecht je waarde aan bepaalde status en rijkdom, maakt geld je eigenlijk wel gelukkig. Bezit kan letterlijk een last worden die je steeds maar veilig moet stellen en moet onderhouden. Je kan de diepere innerlijke waarden zoeken. Ook je geestelijk, spirituele niveau kan besproken worden.  Wordt je een beter of gelukkiger mens van een mooiere auto? Waar haal je je inspiratie vandaan en wat geef je daarvan aan anderen. (Venus is ook liefde op spiritueel niveau)

 Ga je nog een stapje verder (dieper) dan kom je op het etherische niveau en hierin bevindt zich op een ziele niveau de betekenis van bv Venus in stier. Je kan er een les uit leren die voor jouw levenspad van belang kan zijn. moet je leren omgaan met het hebben of niet hebben van geld en materie. Waarvoor dienen deze ervaringen en wat betekenen ze voor je.

Zo kan je alle planeetstanden op verschillende niveaus interpreteren. Het is van belang je af te stemmen op de persoon zelf om de juiste toon te voelen en deze over te kunnen dragen.

Esoterische Astrologie

Bij een esoterische betekenis van de planeten krijg je een diepe betekenis van je zielenopgave. Het geeft een overzicht aan waarbij je meer een abstracte vorm duidt van je levenspad. Hierbij gaat het vaak om termen die op esoterisch gebied liggen en die eerder mentaal begrepen worden dan op persoonlijk emotionele vlak.

Cheiron, Lilith en de Maansknopen

Ook werk ik met diverse punten  zoals Cheiron, Lilith (zwarte maan) en de Maansknopen. Deze geven een extra dimensie aan de horoscoop. Ze staan voor je grootste wond, angsten en schaduwkanten en bij bewustwording van deze punten op je zielenpad kan je vaak totaal het roer omdraaien. Bij transitaire bewegingen op deze punten worden vaak veranderingen aangegeven die je leven een andere wending doen geven.

Milieu, opvoeding en cultuur

Milieu en opvoeding, culturele achtergronden spelen vanzelfsprekend een grote rol in de interpretatie van een horoscoop. Het karakter ligt vast maar de kleur die mensen eraan geven is vaak bepaald door meerdere zaken. Ook hier moet je bij de interpretatie rekening houden.