Praktijk Levensvisie   
 

Mindfocuskaarten  

Mindfocuskaarten; zijn kaarten waarmee je je hoofd kunt leegmaken en je mind kunt resetten. Het leert je om aandacht bij een punt te houden. Om te leren onderscheid te maken tussen wat voor jouw op dit moment belangrijk is en wat minder belangrijk is. Het helpt bij het maken van een keuze omdat door het leegmaken je vanzelf in het middelpunt komt. Hierdoor krijg je de oplossing vaak vanzelf aangereikt.

Ik heb deze heelbeelden zelf geschilderd en ontwikkeld om als tool te kunnen gebruiken bij gesprekken en consulten. Elk van de beelden heeft een eigen betekenis.

Door je op het middelpunt van de kaart te concentreren begint de beeldkaart vanzelf een draaiende beweging te maken. Tegelijkertijd probeer je jouw aandacht in het midden van de kaart te houden.

Hierdoor leeg je als het ware je mind van overbelaste gedachten en krijg je rust in je hoofd. Het werkt vrijwel direct en is zeer effectief in drukke tijden.

Je kunt de kaarten kiezen op kleur. Ook elke kleur heeft een eigen betekenis. Belangrijk is dat je je eigen betekenis er voor jezelf uit gaat halen. Hieronder staan 2 voorbeelden van de Heelbeelden op ansichtkaart formaat.

Zentangel tekenen; 

Zentangel tekenen is een uitstekende manier om je gedachten te begrenzen en te focussen op een klein stukje papier.

Geconcentreerd bezig te zijn maar, gefocussed zijn, je laten leiden door wat je ingegeven wordt op het moment en tegelijkertijd iets te creëren. Dit is een manier om veel rust te krijgen en je kan het op elk moment van de dag doen. Zentangel tekenen is een fijne manier om bezig te zijn voor mensen met autisme en of concentratiestoornissen. Er zijn vele manieren om via het tekenen tot rust te komen. 

Op Arnhems Buiten is een mogelijkheid om dit samen te doen. Voor meer informatie hierover kun je contact met me opnemen.